Udviklingen af kort udskrivning

De første nogensinde skabt kort blev foretaget ikke af økonomiske årsager, men mere til religiøse formål. De tidlige kort af verden viser religiøse ikoner svarer til de ikoner, der findes på siderne af Book of Kells. I 1100-tallet kort af verden blev skabt med den formet af et T og O. Og det skildrer verden som cirkel og er opdelt af en T-formet Kors med Jerusalem som centrum. Cirklen har været forbundet med religiøse tro end med alle videnskabelige resultater, at verden var rund. Cirklen mere af repræsenterer den Guds kærlighed, der er perfekt i alle aspekter. T og O kortet bruges oftest af kirken til at repræsentere verden udspiller sig efter Guds vilje.

En ulempe af T og O kortet er, at det ikke kan benyttes til rejser, men kun for religiøse venerations. På fremkomsten af 1400-tallet selv om kortet er stadig lavet med T og O billedet dog nogle flere tegninger af rigtige mennesker og kontinenter kan ses. Dens funktioner er dog fortsat for at være den samme som modstykket 1100-tallet.

Der er også nogle manuskripter, der er startet på fokusering uden for den verdslige verden og vi kan sige er begyndt på nogle funktioner af kortet, som vi kender det i dag. Der er yderligere funktioner som tegninger af virkelige floder med dens tilsvarende navne, virkelige opkaldt steder komplet med geografiske steder men stadig med religiøse ikon tegninger. Dette angiver sidst af 1400-tallet kort.

De supplerende oplysninger på kortene i den sidste periode af 1400-tallet blev indsamlet af rejsende. Kort lavet i Europa var det eneste kort, der kan betragtes som tæt på nøjagtige og dette blev gjort muligt gennem travels af Marco Polo.

Ptolemæus er en 2. århundrede geograf og astronom. Han var først til at oprette det første kort, der kan bruges til at navigere i verden. Ptolemaioss kort blev anset for at være den mest præcise nogensinde lavet kort før Christopher Columbus’ rejse. Men ligesom enhver manuskript kort, Ptolemaioss kort ikke var beregnet til navigation, men mere et forsøg på at gengive klassisk håndskrifter.

Spanierne allerede vidste kartografi og har lidt indflydelse på hollandske. Og så når hollænderne har endelig trukket væk fra den spanske kontrol de startede med deres kartografi og begyndte at indsamle oplysninger fra Holland. De har formået at udskrive deres helt eget kort i 1570.

Oprettelsen af kortet i 1570 har medført store efterforskning, der har ændret Europa i stor udstrækning. De mente ikke længere, at Atlas en græsk mytologisk karakter holder jorden på skuldrene og at han spiller med jorden som en bold. Med oprettelsen af kortene var verden ikke længere opslugt med mystiske mørke, der bruges til at skræmme folk til at udforske landet over.

Plus med oprettelsen af dagens kort, hvilket gør det endnu mere fordelagtigt for folk der elsker at rejse, da det gør ikke kun hjælper dem til at ankomme sikkert i deres destination, det giver også mulighed for dem at vende hjem. Kort også hjælpe den økonomiske verden, da det giver mulighed for udveksling eller handel med varer og tjenester mellem nationer.


Leave a Reply